Over ons

Bencis is een onafhankelijke investeringsmaatschappij, die in 1999 is opgericht door Zoran van Gessel en Jeroen Pit. Bencis ondersteunt ondernemers en management teams bij het realiseren van hun groeiambities.

Al meer dan 20 jaar investeren wij in sterke, succesvolle ondernemingen in Nederland, België en Duitsland. Door onze ervaring en expertise in sectoren als Industry & Manufacturing, Food & Beverages, Business & Consumer Services, Healthcare & Leisure en Wholesale & Retail zijn wij in staat om van toegevoegde waarde te zijn. Daarbij staat voor ons niet alleen de onderneming centraal, maar met name het ondersteunen van de mensen die het bedrijf hebben opgebouwd en verder helpen.

Bencis werkt met 28 medewerkers vanuit haar kantoren in Amsterdam, Brussel/Diegem en Düsseldorf. Wij investeren momenteel in 25 bedrijven, waar zo’n 9,500 mensen werken. Deze ondernemingen realiseren gezamenlijk een omzet van ca. 1,7 miljard euro. Bencis investeert bij voorkeur in ondernemingen met een operationeel resultaat tot 50 miljoen euro.

Wilt u meer weten? We nodigen u graag uit voor een eerste kennismaking.