Nieuws

19 November 2021

Private Equity Internship

Private Equity Internship

Adres: Culliganlaan 2E, 1831 Diegem

Periode: Start in januari / februari met een minimum voltijds traject van 4 maanden

Over Bencis

Bencis is een onafhankelijke investeringsmaatschappij met vestigingen in Diegem, Amsterdam en Düsseldorf.  Wij richten ons op investeringen in sterke, succesvolle ondernemingen in Nederland, België en Duitsland met een operationeel resultaat tot 50 miljoen euro. Ons doel is om waarde te creëren, door ondernemers en managementteams te adviseren, financieren en ondersteunen bij het realiseren van hun groeiambities. Momenteel investeren wij in 24 ondernemingen met een gezamenlijke wereldwijde omzet van  ca. 1,7 miljard euro.

Jouw verantwoordelijkheden

Ondersteunen van het team bij nieuwe investeringsopportuniteiten

 • Analyse van de sector en het concurrentieel speelveld
 • Doorlichting van de financiële en operationele beschikbare cijfers
 • Assistentie bij de opmaak van de nodige financiële modellen
 • Ondersteuning bij de opmaak van investeringsnota’s

Ondersteunen van het team bij bestaande participaties

 • Assistentie bij de financiële rapportering en interne verwerking ervan
 • Detectie en analyse van add-on investeringsopportuniteiten
 • Voorbereiden en bijwonen van management meetings

Jouw profiel

Ons team bestaat uit 4 investment professionals die opereren in een erg ondernemende setting. Voor deze stage positie zijn we op zoek naar een gedreven kandidaat die zelfstandig/pro-actief kan functioneren, analytisch sterk is en graag met ons meedenkt over nieuwe opportuniteiten.

Ideaal profiel van een kandidaat:

 • Vanaf laatste jaar Master TEW, Handelsingenieur of Burgerlijk Ingenieur
 • Relevante stage ervaring bij M&A adviseur, Big 4, Strategy Consultant of PE/VC fonds
 • Kennis van Nederlands, Frans en Engels
 • Sterke Excel en Powerpoint vaardigheden
 • Ondernemende persoonlijkheid met een ‘can do’ attitude

Have you got what it takes to join our team?

Wij ontvangen graag jouw CV en cover letter per e-mail aan mvermeersch@bencis.com.

29 April 2021

Bencis stapt aan boord bij Location Intelligence specialist Geo Square

Bencis stapt aan boord bij Location Intelligence specialist Geo Square

 

Edegem, 23 april 2021 — Geo Square, de Belgische expert in geo-informatiediensten bundelt de krachten met investeringsmaatschappij Bencis voor de verdere realisatie van haar strategische groeiplannen, om haar positie in de Benelux te versterken en uit te breiden naar andere West-Europese markten.

                                                                                                                

Geo Square, dat met haar dochterbedrijven (waaronder Suivo, Geo Solutions, Aptus, Freebility en Localyse) een toonaangevend eco-systeem is in G.I.S. (geografische informatie systemen), IoT (Internet of Things), Google Maps, Track & Trace en Mobile Workforce, neemt na enkele jaren van sterke organische groei een ervaren partner aan boord om haar ambitieuze toekomstplannen te helpen versnellen. Investeringsmaatschappij Bencis zal Geo Square ondersteunen bij het consolideren van haar positie in de thuismarkten en bij het verder focussen op Europese groei.

 

Bencis is een onafhankelijke investeerder die al meer dan 20 jaar ondernemers en management teams ondersteunt bij het realiseren van hun groeiambities, zowel organisch als via overnames. De participatie in Geo Square is een investering van Bencis VI, het intussen al zesde fonds van Bencis waarmee ze eind 2020 575 miljoen euro ophaalde.

 

Geo Square boekte in 2020 een omzet van ongeveer 30 miljoen euro en werkt samen met meer dan 750 klanten waarvan reeds meer dan 150 in Nederland. Geo Square is hoofdzakelijk actief in o.a. sectoren met betrekking tot de overheid, utility, large industry, bouw, transport en servicebedrijven, waar ze een compleet aanbod aan diensten, producten en oplossingen biedt.

 

Het management team van Geo Square, tevens mede-aandeelhouders, blijft ongewijzigd en is enthousiast over deze samenwerking. Dirk Lambrechts, oprichter en CEO: “Momenteel beschikken we over een sterke positie in onze thuismarkt, en we zijn er van overtuigd dat we dit succesverhaal ook buiten België kunnen dupliceren. Om die ambities waar te maken, vonden we in Bencis een sterke partij die ons met de juiste kennis en middelen zal helpen die groeistappen te zetten. Bovendien was het voor ons ook belangrijk om een partner te vinden die ons unieke ecosysteem en de innovatieve, dynamische cultuur erkent en behoudt. Bencis zal zijn netwerk en middelen inzetten voor de verdere organische groei, en tegelijkertijd gaan ze ons ondersteunen in een selectieve buy-and-build strategie.”

 

Benoit Graulich, Managing Partner bij Bencis: “Wij zien Geo Square als een van de meest complete en relevante spelers op het niveau van geo-informatiediensten, ze beschikken zowel over een brede kennis en kunde van de nieuwste technologieën, als ook over eigen producten en oplossingen. We zijn dan ook heel verheugd hen te kunnen versterken en te helpen bij hun groei, zowel in de Benelux als in West-Europa. We zijn ervan overtuigd dat we dankzij onze expertise en onze internationale aanwezigheid de nodige ondersteuning kunnen bieden om deze markten verder te verkennen.”

 

Samen met de Cronos Groep legde Geo Square de afgelopen 17 jaar een mooi groeiparcours af. Op basis van een breed portfolio aan diensten en oplossingen rond Location Intelligence en IoT groeide Geo Square van een team van 2 naar bijna 200 medewerkers.  Dirk Deroost, mede-oprichter van De Cronos Groep: “We zijn heel trots op wat Geo Square de afgelopen jaren bereikt heeft binnen onze groep. We zien het als een mooie bekroning op ons unieke ondernemingsmodel dat een bedrijf zoals Geo Square nu klaar staat om haar vleugels uit te slaan naar Europa en de volgende stappen te zetten. We zullen met veel interesse hun verdere groeiverhaal opvolgen en wensen hen alle succes toe in deze nieuwe stap naar internationalisering met Bencis.”

 

5 February 2021

Paardenkliniek Equitom en Bencis Capital Partners richten samen de Equine Care Group op

Persbericht

 

Lummen, 5 februari 2021

 

 

Paardenkliniek Equitom en Bencis Capital Partners richten samen de Equine Care Group op

 

Equitom, de wereldbefaamde Belgische paardenkliniek, gaat een partnerschap aan met investeerder Bencis Capital Partners.

Sinds de oprichting in 2002 is Equitom uitgegroeid tot een Europese hoofdrolspeler op het gebied van complexe medische behandelingen van paarden, met klanten uit meer dan 60 landen. Door de samenwerking met Bencis wordt de droom voor nationale en internationale expansie van oprichter en paardenchirurg Dr. Tom Mariën gerealiseerd.

 

Binnen Europa speelt België een hoofdrol in de handel van paarden en het organiseren van internationale wedstrijden. Verdere professionalisering van de paardensector, inclusief de paardengeneeskunde en paardenklinieken is van groot belang om deze rol te blijven vervullen.

 

Tom Mariën (oprichter & CEO van Equitom): “Deze samenwerking is uniek in de Belgische markt en maakt het mogelijk om ons enorme groeipotentieel maximaal te benutten. Dankzij de instap van Bencis krijgt het bedrijf niet enkel een krachtige en solide financiële partner die ons zal toelaten om te blijven investeren in de meest moderne medische apparatuur, maar vooral ook een strategische partner om de gewenste expansie te kunnen realiseren. Binnen de Equine Care Group zal ik de rol van CEO en tevens hoofd van de afdeling chirurgie vervullen. Ik ben omringd door een team van paardendierenartsen die tot de absolute top behoren. Samen staat ons 50-koppige team aan de basis van het succesverhaal van Equitom. Ik ben ervan overtuigd dat dit partnerschap en de investering in de groei van Equitom leidt tot een verdere verbetering van de medische zorg voor de paarden alsook de dienstverlening aan onze klanten.

 

Robert Falk (partner bij Bencis) en Matthias Vermeersch (managing director bij Bencis): “We zijn ontzettend tevreden met dit partnerschap en zijn er trots op dat wij onderdeel van de toekomst van Equitom uit mogen maken. Onder de bezielende leiding van Tom Mariën is Equitom in 20 jaar geëvolueerd tot een wereldwijd vermaard symbool van topkwaliteit en service op het gebied van paardengeneeskunde. Als team gaan wij ons gezamenlijk inzetten om het solide fundament van Equitom verder uit te bouwen. Naast organische groei door uitbreiding van de kliniek in Lummen, zijn er ook concrete plannen voor het openen van nieuwe klinieken in België en omringende landen. Daarnaast zullen er ook gesprekken gevoerd worden om de Equine Care Group te versterken door middel van acquisities.”

 

De eerste expansiestap van de Equine Care Group betreft de samenwerking met dierenarts Frederik Bruyninx. Frederik is de vaste dierenarts van het Belgische nationale jumpingteam en van een groot aantal gerenommeerde stallen in België en omringende landen. Hij heeft een jarenlange ervaring en gedegen kennis opgebouwd in de begeleiding en keuring van sportpaarden in het topsegment en is hierdoor een waardevolle toevoeging aan onze groep.

25 November 2020

BENCIS ANNOUNCES THE €575 MILLION FINAL CLOSING OF ITS SIXTH FUND

23 November 2020

AMSTERDAM, BRUSSELS, DÜSSELDORF
Bencis Capital Partners is pleased to announce that it has raised Bencis VI, reaching the hard cap of €575 million within months after starting the fundraising process.

Continued strong support from existing investors combined with significant interest from new investors from all over the world made for an efficient and successful fundraising. The investor base of Bencis VI consists of pension funds, fund-of-funds, asset managers, insurance companies, family offices and private individuals.

Bencis VI’s investment strategy is unchanged from prior funds. From offices in Amsterdam, Brussels and Düsseldorf the Fund will invest in profitable companies, headquartered in the Benelux and Germany. The targeted companies present multiple opportunities for further growth. Focus will be on companies with operating profits up to €50 million.

Proskauer and Loyens & Loeff acted as legal and tax advisors.

BACKGROUND ON BENCIS CAPITAL PARTNERS
Bencis is an independent investor that supports owners, entrepreneurs and management teams in realizing their growth ambitions, both organically as well as via acquisitions.

Since its inception in 1999, Bencis has invested in 62 companies with an average transaction value of c. €60 million. Furthermore, Bencis has acquired over 190 companies as add-ons to these companies. The current portfolio consists of 24 companies with a combined turnover over €1.9 billion and that together employ approximately 9,600 employees.

For more information on Bencis:
+31 (0)20 5400 940 / info@bencis.com / www.bencis.com

14 January 2020

HALEX acquires Härterei Aribert Conrad

PRESS RELEASE

HALEX acquires Härterei Aribert Conrad

Aldenhoven, 10th January 2020 – HALEX Holding GmbH acquires all shares of the hardening shop “Härterei Aribert Conrad GmbH” headquartered in Iserlohn-Sümmern.

The hardening shop “Härterei Aribert Conrad GmbH” is specialized in the heat and surface treat-ment of metallic material and operates SPS-controlled hardening lines with highly motivated and skilled staff on over 1500 square meters production space. The machines’ various application possibilities allow to work an advanced variety of different materials providing excellent, certified quality. Even large quantities will be delivered to the customers’ facilities with minimal lead times and optimal quality. This is guaranteed through continuous modernization of the machinery and reliable, future-oriented processes as innovation and progress have a long tradition at Conrad.

“Conrad is an excellent addition for our corporate group as technology, geographic location, cor-porate culture and customer basis fit very well to our group.” as described by Sven Killmer, CEO HALEX Holding GmbH. “We are particularly happy that Mr. Kampen will continue to manage the hardening shop Conrad as an experienced and well-connected managing director. Embedded in our supporting HALEX-Holding-structure Conrad is able to continue its success story of the pre-vious years and in join cooperation and our support, invest into its employees, production capacity and new technology. We welcome the hardening shop “Härterei Aribert Conrad GmbH” and all its employees within the HALEX family!”

Martin Kampen, CEO Härterei Aribert Conrad GmbH adds: „We are happy that through the ac-quisition we have been able to solve the company’s open successor question and were able to ensure the long-term persistence of the company while strongly equipping it for the future, as there are attractive possibilities for knowledge transfers within a group. The HALEX Holding offers a significant added value to us in many areas. Next to the advantages of a large corporate group, HALEX convinced us especially through its mid-tier corporate culture and decentralized govern-ance strategy. Concrete, this means for us demand-based support in the future, while still being able to make our own decisions for our own local market.”

The HALEX GROUP was founded in 1990 and operates as a successful corporate group with two business segments. The company with headquarters in Aldenhoven, Germany belongs to the leading manufacturers of aluminum extrusion dies and service providers for metal finishing through heat and surface treatment in Europe. HALEX operates 15 subsidiaries with around 550 employees in Germany, Italy, The Netherlands and Romania.

For the transaction ARQUIS Rechtsanwälte supported the HALEX Holding on the legal side, PwC acted as financial and tax advisor. Additionally, the ERM Group advised on the fields environment, health and safety. The contact to the “Härterei Aribert Conrad GmbH” was made by the M&A consultancy Livingstone Partners.

Contact HALEX Holding GmbH
Thomas Jahn
Director Personnel, Communication & Advertising
M +49 2464 58411-16
E thomas.jahn@halex.de

30 November 2018

HALEX neemt Forte Wärmebehandlung over

HALEX Holding GmbH koopt alle aandelen in Forte Wärmebehandlung GmbH, gevestigd in Stollberg (Erzgebirge). De verkopende partij is Forte Heat Treatments Limited.

Forte Wärmebehandlung GmbH is gespecialiseerd in de warmte- en oppervlaktebehandeling van metalen materialen met de modernste geautomatiseerde productielijnen. De kwaliteitsnormen van Forte zijn afgestemd op onder andere toeleveranciers van de automobielindustrie. Met 15 jaar ervaring en ongeveer 70 medewerkers genereert het bedrijf een jaarlijkse omzet van meer dan acht miljoen euro en is het een betrouwbare naam geworden in de markt voor warmtebehandeling.

“Forte is een uitstekende aanvulling op onze bedrijvengroep”, aldus Sven Killmer, directeur van HALEX Holding GmbH. “Bovenal zijn we blij dat het ervaren management aanblijft als leiderschapsteam. Opgenomen in de holdingstructuur van HALEX kunnen zij verdergaan op de weg naar succes die de afgelopen jaren al is ingeslagen en samen met onze steun kan er meer geïnvesteerd worden in medewerkers, productiecapaciteiten en nieuwe technologieën. We bieden Forte een warm welkom in de HALEX-familie.”

Dietmar Feiler, directeur van Forte Wärmebehandlung GmbH, voegt hieraan toe: “HALEX Holding biedt op vele gebieden een duidelijke meerwaarde voor ons bedrijf. Naast de vele voordelen van een middelgrote groep ondernemingen heeft HALEX ons met name door haar middelgrote bedrijfscultuur en decentrale managementstrategie overtuigd. Concreet betekent dit dat we in de toekomst vraaggestuurd worden ondersteund, maar tegelijkertijd zelf beslissingen kunnen blijven nemen voor onze lokale markt.”

De HALEX GROUP werd in 1990 opgericht en is een succesvolle Duitse ondernemingsgroep met twee bedrijfsactiviteiten. Het in Aldenhoven gevestigde bedrijf is een van de toonaangevende fabrikanten van aluminium extrusiegereedschappen en dienstverlener voor metaalafwerking door warmtebehandeling en hardingstechnieken in Europa. HALEX heeft nu ongeveer 460 medewerkers en 12 vestigingen in Duitsland, Italië, Nederland en Roemenië.

Bij de transactie trad ARQIS Rechtsanwälte op als juridisch adviseur van HALEX Holding en PwC als financieel en fiscaal consultant. Daarnaast heeft de ERM Groep het advies over milieu, gezondheid en veiligheid overgenomen.

30 november 2018

TecqGroep nieuwe naam voor moeder Maintec en Teqoia

Humares verandert haar naam. De nieuwe naam TecqGroep verwijst naar het specialisme van alle bedrijven die onder de holding vallen. Bovendien is gekozen voor de tagline “Expertise included” als verbindend element tussen alle TecqGroep bedrijven.

CEO Patrick van der Ploeg legt uit: “Humares heeft de afgelopen 40 jaar een goede naam opgebouwd als betrouwbaar flexbedrijf. Echter wel een bedrijf met een veel bredere focus dan ons huidige specialisme – 100% techniek. Dat heeft ons doen besluiten om de onze naam te veranderen en de tagline ‘Expertise included’ te gaan gebruiken als verbindend element tussen onze bedrijven. Uiteindelijk blijft TecqGroep als merk overigens een bescheiden rol spelen. Het blijft draaien om onze gespecialiseerde bedrijven Maintec met een focus op blue-collar profielen en Teqoia met een focus op White-collar specialisten.”

Passie voor mensen, passie voor techniek
Van der Ploeg legt uit waar TecqGroep voor staat: “Het succes van TecqGroep wordt voor een groot gedeelte bepaald door de waarden die gedeeld worden binnen al onze bedrijven. In alle keuzes en activiteiten van onze medewerkers klinken de waarden passie voor techniek en passie voor mensen door. Zonder mensen kan techniek niet bestaan. De steeds verdergaande ontwikkelingen binnen de techniek zijn alleen mogelijk door de ontwikkeling van de kennis en vaardigheden van mensen. Het hand in hand gaan van de ontwikkeling van mensen en de ontwikkeling van de techniek is de fascinatie die binnen alle TecqGroep bedrijven gedeeld wordt. Wij willen dan ook een duurzame rol spelen in de ontwikkeling van onze specialisten.”

Over TecqGroep
TecqGroep is een groep van bedrijven gespecialiseerd in de bemiddeling van technisch personeel. Onze specialistische werkmaatschappijen – de TecqGroep bedrijven Maintec en Teqoia – zorgen ervoor dat technische opdrachtgevers kunnen beschikken over de juiste specialisten. Zij zijn in staat om personeel op alle niveaus binnen de techniek te bemiddelen. Van hoger opgeleide ‘white collar’ specialisten tot uitvoerende ‘Blue collar’ professionals. TecqGroep is het voormalige Humares en bestaat al sinds 1976. Om ons technisch specialisme te onderstrepen, is de naam in 2018 veranderd in TecqGroep.

14 augustus 2018

Fit For Free / SportCity vindt nieuwe kapitaalkrachtige partner in Bencis

Fit For Free / SportCity heeft in Bencis een kapitaalkrachtige partner gevonden die, samen met de oprichters en een aantal bestaande aandeelhouders, de huidige groei- en ontwikkelstrategie verder zal ondersteunen. Na jarenlang support van de groei van beide labels, verkoopt Avedon Capital Partners haar belang.

Over Fit For Free
Fit For Free maakt fitness toegankelijk voor iedereen. Inmiddels zijn er meer dan 90 clubs in heel Nederland. Door de ruime openingstijden sporten leden wanneer het hen het beste uitkomt en altijd op hoogwaardige fitnessapparatuur. Fit For Free vindt het belangrijk dat er in iedere vestiging professionele begeleiding aanwezig is die hun leden op weg helpt en ervoor zorgt dat leden sportroutine ontwikkelen. Naast bovengenoemde service en faciliteiten biedt Fit For Free een uitgebreid pakket aan live groepslessen en gratis mini work-outs.

Over SportCity
SportCity staat garant voor een premium fitness ervaring al in hun clubs in Nederland. Leden kiezen voor een lidmaatschap omdat SportCity de alles-in-één sportclub is waar persoonlijke benadering centraal staat. Met behulp van een beweegplan op maat werken leden in een kwalitatieve en comfortabele fitnessomgeving aan verbetering van hun sportprestaties. SportCity biedt een prettige familiaire sfeer met een verscheidenheid aan faciliteiten, waaronder high-end fitnessapparatuur, groepslessen, wellness, kinderopvang en een aangename horeca.

Over Bencis
Bencis is een onafhankelijke investeringsmaatschappij, die ondernemers en management teams steunt bij het realiseren van hun groeiambities. Bencis investeert sinds 1999 vanuit haar kantoren in Amsterdam, Brussel en Düsseldorf in sterke, succesvolle ondernemingen in Nederland, België en Duitsland.

29 juni 2018

Kooi Security vindt in Bencis de ideale partner voor realisatie verdere Europese groei

Kooi Security uit Drachten kondigt vandaag aan dat de onafhankelijke investeringsmaatschappij Bencis toetreedt als grootaandeelhouder.

“Het gaat goed. We zijn al in meer dan 16 Europese landen actief,” zegt CEO Pieter Kooi. “Met een dochteronderneming in Duitsland en Frankrijk zijn we op de goede weg om onze positie in Europa te versterken. Onze groeiambities gaan echter verder en in Bencis hebben we de ideale partner gevonden om door te kunnen investeren in personeel en nieuwe en baanbrekende technieken. Gezamenlijk zullen we beter in staat zijn onze groeiplannen te realiseren.”

Kooi Security biedt mobiele camerasystemen waarmee bouwplaatsen of terreinen eenvoudig en optimaal 24 uur per dag en 7 dagen per week beveiligd kunnen worden. Groene technologie is hierbij altijd het uitgangspunt. Met de systemen, Unit For Observation (UFO) genaamd, is het bedrijf internationaal marktleider op het gebied van terreinbewaking in afgelegen gebieden waar elke vorm van energie of data-aansluiting ontbreekt. Kooi Security heeft een eigen EN50518 gecertificeerde toezichtcentrale; Kooi Alarm Centre. Binnen Kooi Alarm Centre worden alle meldingen van de aangesloten systemen geanalyseerd en afgehandeld. De juiste combinatie van mens en techniek zorgt dat er 24/7 toezicht is op de bouwplaats, locatie of (technisch) systeem.

“Wij vinden in Bencis een partner die onze internationale strategie financieel en met kennis gaat ondersteunen en versnellen,” aldus Pieter Kooi. “Op deze manier kunnen we met Kooi Security blijven investeren in onze producten en diensten en hierdoor onze leidende positie op het gebied van innovatieve camerasystemen vasthouden.”

“Bencis gelooft in ons bedrijf en onze plannen. Zij zien, net als wij, de kansen in de Europese markt,” gaat Pieter Kooi verder. “Ons team is verheugd dat het bedrijf de volgende stap kan maken en dat de groeiambities ingevuld kunnen worden. Ik heb alle vertrouwen in deze samenwerking,” geeft Pieter Kooi aan.

Over Bencis
Bencis is een onafhankelijke investeringsmaatschappij, die ondernemers en management teams steunt bij het realiseren van hun groeiambities. Bencis investeert sinds 1999 vanuit haar kantoren in Amsterdam en Brussel en sinds kort ook vanuit Düsseldorf in sterke, succesvolle ondernemingen in Nederland, België en Duitsland.

15 mei 2018

DGI verkoopt Logan Industries aan Verolme® Special Equipment

Doedijns Group International (DGI) verkoopt Logan Industries (Logan), met vestigingen in Hempstead (Texas), Mobile (Alabama) en New Iberia (Louisiana) aan Verolme® Special Equipment (Verolme)

Verolme is een toonaangevende producent van hoogwaardige warmtewisselaars, drukvaten en reactorvaten voor hoge temperatuur-, hoge druk- en hoog-corrosieve omgevingen. Logan is een vooraanstaande producent van innovatieve mechanische en hydraulische systemen voor de wereldwijde olie- & gas industrie en de Amerikaanse staal- en baggerindustrie.

De gecombineerde expertise in de productie van hoogwaardige mechanische systemen met klanten in veeleisende sectoren brengt significante synergiën met zich mee. Bovendien zal de geografische spreiding met vestigingen in de VS en Nederland beide bedrijven beter in staat stellen om hun internationale klanten te bedienen.

Frank Robben, CEO van DGI: “Ik ben verheugd Logan en het toegewijde team een ​​nieuw platform te bieden om hun ambitieuze groeiplannen te realiseren. Met een gedeelde competentie in de hoogwaardige en technisch veeleisende productie van systemen wens ik Verolme en Logan veel succes voor de toekomst”.

Juul IJzermans, CEO van Verolme: “De overname van Logan geeft Verolme het gewenste engineering- en productieplatform in haar belangrijkste geografische eindmarkt. Tegelijkertijd profiteert Logan van de faciliteiten van Verolme in de haven van Moerdijk. Hierdoor kan Logan zijn internationale olie en gas klanten efficiënter gaan bedienen in Europa. Verder kijk ik ernaar uit om samen met Logan CEO Shayne Babich en zijn team te werken”.

Over DGI

DGI, met hoofdkantoor in Nederland, is gespecialiseerd in de engineering en productie van oplossingen op het gebied van power, motion & control systemen voor een breed scala aan industrieën en heeft kantoren in Nederland, het Verenigd Koninkrijk, Dubai, Oman, Singapore, Indonesië en China. DGI bedrijven zijn Doedijns, Koppen & Lethem, Sypack en Wilmax. DGI staat bij haar klanten bekend als aanbieder van complete project management oplossingen: van design, engineering, bouw, installatie & inbedrijfstelling tot onderhoud, after-sales services en distributie van een breed assortiment componenten van bekende A-merken.

Over Verolme® Special Equipment

Verolme Special Equipment is een producent van geavanceerde en hoge kwaliteit drukvaten en warmtewisselaars voor toepassingen met hoge druk, hoge temperaturen en een hoog corrosief karakter. Het bedrijf bedient wereldwijde marktleiders in de olie en gas, (petro)chemische en polysiliconen industrie en heeft zich ontwikkelend tot preferred supplier bij marktleiders in deze markten. Verolme staat bekend om haar productiecapaciteiten in complexe materialen zoals zirconium, titanium en nikkel legeringen die resulteren in producten met hoge kwaliteit. Verolme Special Equipment B.V. is sinds december 2015 onderdeel van de investeringsportfolio van Bencis Capital Partners.

Voor meer informatie

Verolme
Juul IJzermans, CEO
+31 (0)88 00 67 400, j.ijzermans@verolme.com
www.verolme.com

DGI
Paul Hamann, Marketing & Communications Manager
+31 85 488 1301, paul.hamann@doedijns.com
www.dgi-company.com

28 February 2018

Bencis investeert samen met management in Halex Härtha

Bencis heeft het Noord-Duitse industriële bedrijf Halex Härtha gekocht van H2 Equity partners.

De focus voor de komende jaren ligt op het verder uitbouwen en versterken van het bedrijf, mede door middel van acquisities. De acquisities kunnen hun lokale ondernemerschap behouden, en hun voordeel doen aan de overkoepelende activiteiten van de groep.

“Voor de komende fase hebben we naar een partner gezocht die de taal van de middenklasse spreekt en die gericht is op groei. En die hebben wij gevonden in Bencis …”, aldus Sven Killmer, CEO van Halex Härtha. Ook Atillio Lucato, Managing Director, ziet de nieuwe fase positief tegemoet: “Wij geloven in onze toekomst met Bencis”. CFO Timo Röskes: “We zijn zeer positief over de komende vijf jaar en geloven dat we in Bencis de juiste partner hebben gevonden”.

Over Halex
Halex Härtha bestaat uit twee divisies. Bij de Halex divisie worden stalen extrusiemallen die noodzakelijk zijn voor het extruderen van aluminium ontwikkeld en geproduceerd. Via de Härtha divisie levert het bedrijf verscheidene hardingstechnieken voor stalen componenten om deze componenten de juiste materiaaleigenschappen mee te geven. Bij beide divisies van Halex Härtha staat hoge kwaliteit en uitstekende service voorop. Het bedrijf heeft 12 vestigingen in Duitsland, Italië, Nederland en Roemenië en heeft ongeveer 460 werknemers in dienst.

Over Bencis
Bencis is een onafhankelijke investeringsmaatschappij, die ondernemers en management teams steunt bij het realiseren van hun groeiambities. Bencis investeert sinds 1999 vanuit haar kantoren in Amsterdam, Brussel en Düsseldorf in sterke, succesvolle ondernemingen in Nederland, België en Duitsland.

17 augustus 2017

PRINSEN FOOD GROUP BUNDELT KRACHTEN MET GUSTAV BERNING

Het Nederlandse bedrijf Prinsen Food Group is voornemens samen te gaan met het Duitse bedrijf Schokoladenfabrik Gustav Berning GmbH & Co. KG. Berning is een van de grootste producenten van hoogwaardige (proteïne-bevattende) voedingsrepen in Europa.

Berning werd opgericht in 1915 en produceert een breed scala aan producten, zowel voor merkeigenaren als private labels. Prinsen en Berning richten zich op dezelfde markten in Europa, waarbij Berning ook een groot deel van haar omzet realiseert in Azië en de Verenigde Staten. De naam en activiteiten van Berning blijven ongewijzigd en zullen in de nieuwe holding Prinsen-Berning worden ondergebracht. De beoogde overname moet nog worden goedgekeurd door de Duitse mededingingsautoriteiten.

Prinsen-Berning toonaangevende Europese speler op het gebied van ‘Active Nutrition’
Zowel Prinsen als Berning hebben een lange historie en zijn van oorsprong familiebedrijven. Berning richt zich op de productie van ‘ready-to-eat’ voedingsmiddelen in vaste vorm, zoals hoogwaardige proteïne-repen voor de sport- en dieetmarkt. Prinsen ontwikkelt voedingsmiddelen in poedervorm (onder meer sport-, dieet- en wellness voeding, koffie- en cacaodranken, creamers). Zowel Prinsen als Berning beschikken over eigen R&D afdelingen en een grootschalige productiecapaciteit om de toenemende vraag naar ‘Active Nutrition’ te kunnen faciliteren. In deze categorie gaat het om functionele voedingsmiddelen betreffende dieet, active slimming, sport en wellness voedingsmiddelen, grotendeels verrijkt met proteïne. Deze markt vertoont al jaren een sterke groei in Europa en de rest van de wereld.

Beide bedrijven hebben al tientallen jaren een sterke marktpositie op het gebied van de ontwikkeling en productie van voeding voor toonaangevende retailers en merkeigenaren in Europa, de Verenigde Staten en Azië. Het nieuw gevormde bedrijf (Prinsen-Berning) wordt een van de grootste ondernemingen in Europa op het gebied van ‘Active Nutrition’ voor merkeigenaren en private labels. De groep telt ongeveer 400 werknemers en behaalde een omzet van circa € 125 miljoen in 2016.

Categorie-oplossingen voor retailers en merkeigenaren
Prinsen-Berning heeft de ambitie om de al leidende positie voor instant en ‘ready-to-eat’ voedingsmiddelen verder uit te breiden. De combinatie van beide bedrijven biedt retailers en merkeigenaren een complete ‘one-stop-shop’ op het gebied van Active Nutrition waar marktkennis, ontwikkeling en productie van nutritionele producten ten dienste staan aan de klant.

Alexander Collot d’Escury, CEO van Prinsen Food Group, vertelt: “Ik ben onder de indruk van de resultaten, de technische kennis en het innovatieve karakter van de Berning-organisatie en verwelkom onze Duitse collega’s hartelijk in de groep. Wij zijn ervan overtuigd dat wij – dankzij de complementaire overname van Berning – onze klanten een nog betere propositie kunnen bieden. De combinatie zorgt voor meer R&D-capaciteit en biedt onze klanten een one-stop-shop oplossing. Daarnaast kunnen wij – dankzij de grotere productiecapaciteit – beter inspelen op de snel toenemende wereldwijde marktvraag. Als gevolg van de demografische veranderingen van een vergrijzende bevolking en de voortdurend stijgende kosten van gezondheidszorg, wordt de rol van voeding steeds belangrijker. We leveren al een aanzienlijke bijdrage op dit gebied en zullen dat ook blijven doen. Het is onze ambitie om internationaal de toonaangevende speler te worden op het gebied van dieet-, sport- en wellness-voeding in het segment instant- en ‘ready-to-eat’ voeding voor merkeigenaren en private labels.”

Directie van Berning maakt deel uit van het management van de groep
Zowel Frank Tellmann en Markus Wessendarp, beide CEO van Berning, zullen worden betrokken bij Prinsen-Berning en zullen deel uitmaken van het management van de nieuw gevormde groep onder leiding van Alexander Collot d’Escury. Prinsen-Berning zal haar productie uitvoeren vanuit de bestaande productiefaciliteiten van de groep in Helmond (NL), Zwartsluis (NL) en Georgsmarienhütte (Duitsland).

Markus Wessendarp, Co-CEO van Berning voegt hieraan toe: “De fusie heeft een enorm positieve impact. Het betekent dat zowel Prinsen als Berning sterker zullen worden, omdat we aantrekkelijker worden om activiteiten op een wereldwijde schaal binnen te halen. Daarnaast groeit de markt waarin wij actief zijn snel. Bedrijven die R&D en superieure producten bieden op wereldschaal staat een succesvolle toekomst te wachten”.

Frank Tellmann, CEO van Berning, merkt op: “We zijn verheugd om deel uit te maken van Prinsen-Berning en zijn overtuigd van de toenemende relevantie van onze bedrijfstak. Samen bieden wij een volledig en ongeëvenaard productportfolio op het gebied van instant- en kant-en-klare voeding voor een brede en groeiend groep internationale klanten.”

Over Prinsen Food Group
Prinsen Food Group bestaat uit de bedrijven Prinsen en Koninklijke Buisman. De bedrijven werden respectievelijk in 1924 en 1867 opgericht en hebben een lange en succesvolle geschiedenis. Prinsen Food Group werd in september 2016 opgericht door de Nederlandse investeringsmaatschappij Bencis Capital Partners. Daarbij werden de twee bedrijven samengevoegd als onderdeel van de actieve koop- en opbouwstrategie.

Prinsen legt zich al 35 jaar toe op de productie van instant dieetmaaltijden, sportvoeding en wellness-voedingsproducten in poedervorm. Daarnaast produceert het bedrijf koffiecreamers en -toppings en instant cappuccino- en cacao-dranken. Prinsen is een toonaangevend bedrijf in Nederland en het Verenigd Koninkrijk en heeft een uitstekende marktpositie in vele Europese landen. Koninklijke Buisman bestaat uit Buisman Consumer Products, gespecialiseerd in instant-koffie en cacao-drankjes en Buisman Ingredients, dat zich richt op de ontwikkeling en verkoop van natuurlijke kleur- en smaakstoffen.

Over Berning
Het in 1915 door Gustav Berning opgerichte bedrijf ontwikkelt en produceert tegenwoordig hoogwaardige (met proteïne verrijkte) voeding en is uitgegroeid tot een van de grootste producenten in Europa. Het voormalige familiebedrijf produceert een breed scala aan producten voor een groot aantal internationale merkeigenaren en private labels.

Berning heeft een trouwe klantenkring. Ongeveer driekwart van de omzet wordt gerealiseerd door klanten die al meer dan 15 jaar klant zijn. Berning beschikt over een van de meest moderne fabrieken voor de productie van voedingsrepen in de industrie. De productportfolio omvat meer dan 500 product-concepten die vallen onder het intellectuele eigendom van het bedrijf. De vier belangrijkste productcategorieën zijn proteïne-repen, energie-repen, maaltijdvervangende / afslank-repen en graanrepen. Berning is gevestigd in het Duitse Georgsmarienhütte.

Voor nadere informatie:
Prinsen Food Group
Robert Hoopman
Tel. +31 6 212 32 767
E-mail: rhoopman@prinsen.nl
Website: www.prinsen.com

31 juli 2017

Bencis kondigt opening van kantoor aan in Düsseldorf, Duitsland

Bencis Capital Partners (“Bencis”) is verheugd met de opening van haar kantoor in Duitsland. In de afgelopen jaren heeft Bencis 11 succesvolle add-on overnames in Duitsland gerealiseerd en heeft inmiddels een toegwijd team om de Duitse activiteiten verder uit te bouwen. Bencis heeft als doel om Duitse ondernemers, bedrijven en management teams met haar netwerk en ondersteuning bij buy-and-build acquisities bij te staan.

Voorbeelden van Duitste bedrijven waarin Bencis heeft geïnvesteerd zijn Gustav Perning (Prinsen-Berning), Implaneo (Curaeos-Dentconnect), Sulá (The European Candy Group) en Ristic (Shore)

Dick Moeke zal leidinggeven aan het Duitse kantoor. Dick heeft de afgelopen tien jaar voor Bencis Capital Partners in Amsterdam gewerkt en het Duitse kantoor in 2017 opgezet. Hij brengt uitgebreide midmarket private equity kennis en ervaring met zich mee. Per 1 februari zal Zoran van Gessel Dick vergezellen om samen de Duitse groeiambities te versnellen.

6 juli 2017

Bencis en management verkopen belang in Voogd & Voogd aan Five Arrows

Binnen de Voogd & Voogd Groep, bestaande uit Voogd & Voogd Diensten en Verzekeringen, VSP en Delta Lloyd Schade Services zal een aandeelhoudersstructuur wijziging plaatsvinden. De investeringsmaatschappij Bencis en Erik de Voogd zullen als aandeelhouder afscheid nemen. Investeringsmaatschappij Five Arrows Principal Investments (“Five Arrows”) zal toetreden als nieuwe aandeelhouder.

Het 108-jarige verzekeringsbedrijf vindt haar oorsprong in Middelharnis en telt nu 370 medewerkers. Met een bestandspremie van 340 miljoen euro aan schadeverzekeringen en meer dan 50 miljoen euro omzet, maakt de Voogd & Voogd Groep zich op voor de volgende stap in het realiseren van haar ambitie om een nog grotere rol van betekenis in de Nederlandse verzekeringsindustrie te gaan spelen.

“De afgelopen jaren heeft de Voogd & Voogd Groep een strategie ontwikkeld die gericht is op groei. Deze groei is gerealiseerd op basis van zowel autonome groei als overnames, zoals die van VSP en het beheer van de particuliere schadeportefeuille van Delta Lloyd. Deze overnames zijn thans voltooid,” aldus Bas de Voogd, CEO en mede-aandeelhouder. ‘Met het toetreden van Five Arrows Principal Investments, een onderdeel van Rothschild Merchant Banking dat ruim 200 jaar ervaring in de financiële sector heeft, hebben we de mogelijkheid nieuwe stappen te zetten.’ Michael de Nijs, CFO/COO en tevens mede-aandeelhouder voegt er aan toe: “Ook de goede match tussen de lange termijn doelen van Five Arrows en die van de Voogd & Voogd Groep alsmede de persoonlijke klik met het verantwoordelijke management van Five Arrows, hebben geleid tot dit besluit. De financiële armslag van deze nieuwe aandeelhouder zal een sterke impuls gaan geven aan het strategische plan dat in de afgelopen jaren door Voogd & Voogd is ontwikkeld.”

Het voorgenomen besluit tot overdracht van de aandelen is nog onderhevig aan advies van de Ondernemingsraad en instemming van de AFM. Mits positief zal de daadwerkelijke overdracht plaatsvinden in het vierde kwartaal van 2017.

3 juli 2017

Bencis en management verkopen AFP aan Jindal Poly Films

Jindal Poly Films Limited (‘JPFL’), een van de toonaangevende wereldwijde fabrikanten van flexibele verpakkingsfilms, kondigt de overname aan van Apeldoorn Flexible Packaging Holding B.V. (‘AFP’) via haar in Nederland gevestigde dochteronderneming in een volledige cash-overeenkomst. AFP was grotendeels eigendom van Bencis Capital Partners, een toonaangevende Europese investeringsmaatschappij met een geschiedenis van 18 jaar op het gebied van investeren in sterke en succesvolle bedrijven in Nederland en België. Deze overname markeert de uitbreiding van JPFL naar de markt voor ‘load security films’.

De transactie is onderworpen aan de noodzakelijke wettelijke goedkeuringen en zal naar verwachting worden afgesloten op 30 september 2017.

“Deze overname geeft ons toegang tot ‘load security films’ – een nieuwe productlijn – en zal ook onze relatie versterken met merkeigenaren in het voedingsmiddelen-, dranken- en FMCG-segment. We blijven streven naar het uitbreiden van ons gedifferentieerde productaanbod in de wereldwijde sector van verpakkingsfilms”, vertelt Rakesh Tayal, senior executive van het bedrijf.

Het Indiase Alvarez & Marsal Corporate Finance en DLA Piper Nederland N.V. fungeerden respectievelijk als exclusieve financiële en juridische adviseurs voor de koper. William Blair & Company en Stek Advocaten B.V. fungeerden respectievelijk als exclusieve financiële en juridische adviseurs voor de verkoper.

Over Jindal Poly Films Limited
JPFL is het vlaggenschipbedrijf van de B.C. Jindal Group, een zestig jaar oude industriële groep met zakelijke belangen in energie, staalproducten en fotografische producten naast films. JPFL heeft zeven fabrieken in India, Europa en de VS, waaronder de grootste enkele locatie ter wereld BOPP en de BOPET-productiefaciliteit. JPFL is een van de leiders op het gebied van gespecialiseerde BOPP-films in de VS en Europa, genereert twee derde van haar inkomsten in het buitenland en heeft een klantenbestand dat wereldwijde merkeigenaren en grote omvormers omvat.

Over Apeldoorn Flexible Packaging Holding B.V.
AFP is een toonaangevende speler op het gebied van ‘load security films’. AFP’s belangrijkste product, Katan-Ex, biedt toonaangevende prestaties op het gebied van de meest uitdagende toepassingen voor stretchfilms en wordt snel door de markt omarmd als gevolg van de vermindering van transportschade en de algehele verbetering van kostenvoordelen voor de klant. Het bedrijf richt zich ook op gespecialiseerde verpakkingssegmenten zoals individueel verpakte plakken kaas die geschikt zijn voor productie bij hoge snelheden evenals oplossingen op maat voor de verpakking van brood die geschikt zijn voor het invriezen en zorgen voor minder verspilling.

14 juni 2017

Humares versterkt haar positie op Zeeuwse arbeidsmarkt door overname activiteiten Artec Interim

Vlissings bedrijf wordt toegevoegd aan Maintec

Humares heeft door de overname van de activiteiten van Artec Interim haar positie op de Zeeuwse technische arbeidsmarkt aanzienlijk versterkt. De professionals en de interne medewerkers van Artec Interim gaan over naar Maintec, de Humares dochter die actief is in de bemiddeling van technische vaklieden. De overname per 5 juni 2017 betreft een zogenaamde activa passiva transactie; de historische activiteiten blijven onder het beheer van de oude aandeelhouders. De activiteiten worden voortgezet onder de naam Maintec Zeeland.

Perfecte aanvulling
Humares CEO Patrick van der Ploeg ziet de overname als een perfecte aanvulling voor Maintec: “Deze overname past volledig in de groeistrategie van Humares: het versterkt de concurrentiepositie van Maintec als landelijk technisch specialist. Daarnaast ontstaan er door de overname synergievoordelen aangezien er meer mogelijkheden ontstaan voor o.a. uitbouwen van nieuwe en bestaande relaties en vergroten van mogelijkheden voor onze specialisten. Artec is actief in de regio (Midden-)Zeeland; een regio waar Maintec goede groeimogelijkheden ziet. De professionele organisatie van Maintec, met onder andere haar goede front- en backoffice processen, versterkt op haar beurt Artec, waardoor de groei verder versneld kan worden.”

Maintec directeur Wout Oosterhof denkt dat de nieuwe collega’s prima passen binnen Maintec: “Meteen bij de eerste kennismaking merkte ik dezelfde drive als die ik bij andere Maintec vestigingen gewend ben. Deze mensen willen ook het liefst alleen bezig zijn met klanten, kandidaten en het maken van de match. Daarin kan de backoffice van Maintec ze perfect ondersteunen. Ik ben er eigenlijk zeker van dat Maintec Zeeland in zeer korte tijd succesvoller zal zijn dan voorheen!”

4 mei 2017

Bencis en management investeren in Morubel

Total Group neemt de aandelen van PitPoint over van Bencis Capital Partners. Vandaag is de overeenkomst ondertekend en voor eind juni vindt naar verwachting de officiële overdracht plaats. PitPoint heeft met de overname de kans om haar plannen voor beschikbaar en betaalbaar schoon vervoer nog sneller te verwezenlijken.

PitPoint blijft een zelfstandig bedrijf onder eigen naam en management. Daarbij heeft de transactie geen invloed op de klanten van de bedrijven of op werknemers, de voorwaarden van hun contracten blijven ongewijzigd. “De afgelopen jaren heeft PitPoint zich ontwikkeld tot een unieke speler in de markt van schone brandstoffen, met ambitieuze internationale groeiplannen”, aldus Erik Kemink, CEO van PitPoint. “Bij die plannen past ook een ambitieuze aandeelhouder die de plannen en de internationale uitrol kan ondersteunen. Met Total Group hebben we zo’n partner gevonden die ons daarbij kan helpen.”

Internationale Expansie
PitPoint werkt continu aan de uitbreiding van het netwerk van tankstations voor zowel de particuliere als de zakelijke gebruiker, en het openbaar vervoer. Dit door continue innovatie en investering in CNG/Groengas, het openen van nieuwe CNG-, LNG- en waterstofstations en het faciliteren van een netwerk van elektrische laadpunten. Zo maakt PitPoint het mogelijk om te rijden en schonere lucht te produceren op hetzelfde moment. “Ons doel is om in 2030 100 procent schoon vervoer te realiseren”, aldus Kemink. “Ook over de grenzen willen we een grote rol spelen.” Deze week werd bijvoorbeeld bekend dat PitPoint samen met de Volkswagen Groep en andere branchegenoten een gezamenlijke intentieverklaring heeft ondertekend, waarmee de betrokkenen zich committeren aan de verdere uitbreiding van CNG-mobiliteit in Duitsland.

Versteviging in CNG-/Groengasmarkt
De overname maakt deel uit van Total’s strategie om haar koolstofarme activiteiten uit te breiden door haar positie in de CNG-/Groengasmarkt aanzienlijk versterken. Dit gebeurt met name de in de professionele transportsector, door haar netwerk naar 350 afzetmogelijkheden uit te breiden in 2022. Hiermee wordt Total marktleider op de Europese markt voor aardgas voor voertuigen.

Patrick Pouyanné, Voorzitter en CEO van Total: “Er is een sterk ontwikkelpotentieel voor aardgasbrandstof in de transportsector. Ons doel is om de technologische en commerciële expertise van PitPoint die de afgelopen tien jaar zijn verworven te combineren met Total’s sterke retailmarketingnetwerk en klantenportfolio. PitPoint zal dus centraal staan in de marketing- en salesambities in de brandstofsector voor aardgasvoertuigen in Europa, in lijn met het doel om klanten schone energieoplossingen te bieden. ”

11 October 2016

EW FACILITY SERVICES VINDT IN BENCIS PARTNER VOOR UITROL EUROPESE STRATEGIE

EW Facility Services kondigt vandaag aan dat de onafhankelijke investeringsmaatschappij Bencis Capital Partners naast Cire Facility Group toetreedt als aandeelhouder van facilitair dienstverlener EW Facility Services. Naast Bencis treden ook leden van het directieteam van EW Facility Services toe als aandeelhouder. De details van de transactie zijn niet vrijgegeven

“Cire Facility Group vindt in Bencis een strategische partner die de internationale acquisitie strategie van EW Facility Services financieel gaat ondersteunen en versnellen”, aldus Henk den Hollander van Cire Facility Group. “Daarnaast blijft EW Facility Services investeren in haar dienstverlening om haar leidende positie op het gebied van hospitality concepten vast te houden”.

“Wij geloven in verdere uitbouw van onze organisatie in Nederland en België en zien een toenemende behoefte bij internationale hotelketens aan een professionele facilitair partner met een hospitality aanpak in verschillende Europese landen” geeft Bas Cornelissen aan, Algemeen Directeur van EW Facility Services. “Ons management team is verheugd dat het bedrijf de volgende stap kan maken en dat groei ambities ingevuld kunnen worden. Met de komst van Bencis ontstaat de mogelijkheid om onze strategie te versnellen.”

Over EW Facility Services
EW Facility Services bedient in Nederland en België opdrachtgevers in diverse markten met facilitaire diensten waarbinnen hospitality sinds de oprichting in 1990 door Eric Wentink, het kernbegrip is. In de hotelbranche is het bedrijf marktleider. Met een totaalomzet van € 87 miljoen staat zij zesde genoteerd in de ranglijst van Nederlandse schoonmaakbedrijven. Het belang betreft activiteiten in beide landen.

Over Cire Facility Group
Cire Facility Group participeert in een toonaangevende groep van Nederlandse en Belgische facilitaire dienstverleners met schoonmaken, handel, uitzenden en facility management als hoofdactiviteit. Alle bedrijven in deze portefeuille kennen een onderscheidend vermogen dat waarde toevoegt aan het primaire proces van opdrachtgevers middels hospitality- en belevingsconcepten. Het bedrijf is in handen van de ondernemers Eric Wentink en Henk den Hollander. De omzet bedraagt €139,5 miljoen.

11 juli 2016

BENCIS KONDIGT DEFINITIEVE AFSLUITING AAN VAN €425 MILJOEN VAN HAAR VIJFDE FONDS

Bencis Capital Partners deelt hierbij mede dat het Bencis Buyout Fund V heeft binnengehaald. De limiet van € 425 miljoen werd bereikt binnen enkele maanden na aanvang van de fondsenwerving. De sterke steun van bestaande investeerders in combinatie met grote belangstelling van nieuwe investeerders van over de hele wereld heeft geleid tot een snelle en succesvolle fondsenwerving, waarbij bestaande investeerders verantwoordelijk waren voor ongeveer 85% van Bencis V.

De investeerders van Bencis V bestaan uit een brede mix van pensioenfondsen, fund-of-funds, vermogensbeheerders, verzekeringsmaatschappijen, family offices en particulieren.

De investeringsstrategie van Bencis V is gelijk aan die van eerdere fondsen: vanuit de kantoren in Amsterdam en Brussel zal het Fonds investeren in volwassen, winstgevende ondernemingen die zijn gevestigd in de Benelux. De beoogde bedrijven zijn goed gepositioneerd voor verdere groei. De belangrijkste aandacht zal liggen op bedrijven met een bedrijfswinst tot €50 miljoen.

Achtergrondinformatie Bencis Capital Partners
Bencis is een onafhankelijke investeringsmaatschappij die managementteams ondersteunt bij het realiseren van hun groeiambities, zowel autonoom als via acquisities. Sinds haar oprichting in 1999, heeft Bencis geïnvesteerd in 46 bedrijven. Daarnaast heeft Bencis meer dan 130 bedrijven overgenomen als aanvullingen op deze bedrijven.

8 January 2016

GIMV neemt belang in Klimaatgarant en Itho Daalderop

Itho Daalderop volgt belangrijke markttrends als energieprestatiegarantie en Nul-op-de-Meter op de voet en deze vormen o.a. de basis voor al haar innovaties. In de nieuwbouwmarkt wordt al geruime tijd samengewerkt met Klimaatgarant, die zich volledig richt op prestatiegaranties. Deze samenwerking is steeds intensiever geworden om producten en diensten aan te laten sluiten op de veranderende marktvraag. Het management van beide bedrijven heeft dan ook besloten tot de vorming van een nieuwe groep, financieel ondersteund door investeringsmaatschappij Gimv. In deze groep opereren de twee bedrijven als afzonderlijke entiteiten. Wim van den Bogerd gaat leiding geven aan de nieuwe groep, maar verder zijn er geen wijzigingen in het directie- en managementteam van Itho Daalderop.

Aangezien duurzaamheid en “Smart Cities” twee belangrijke pijlers in de investeringsstrategie van Gimv zijn, was het voor deze investeerder een uitgelezen mogelijkheid om een belang te nemen in deze twee vooraanstaande bedrijven op het gebied van duurzaamheid en innovatie.

Voor zowel Klimaatgarant als Itho Daalderop biedt de samenwerking met Gimv een stabiele en ook langdurige basis voor toekomstige groei en investeringen. Juist nu de markt voor verduurzaming sterk aantrekt, was de wens groot om een investeerder te vinden die volop groeimogelijkheden biedt en de visie richting all electric/Nul-op-de-meter binnenklimaatoplossingen deelt.

De ontwikkeling van nieuwe concepten en producten zal door de vele samenwerkingsverbanden in de renovatiesector en door de vooruitgeschoven positie van Klimaatgarant in de nieuwbouw een sterke impuls krijgen. Dit zal leiden tot meer innovaties die volgens Itho Daalderop nodig zijn om ook in de toekomst een toonaangevende rol te vervullen in duurzame totaaloplossingen.

Wim van den Bogerd licht toe: “Het hele team is enthousiast om twee marktleidende ondernemingen samen te voegen tot een zeer sterke combinatie die alles in huis heeft om bewoners van woningen in de Benelux naar een energieneutrale en duurzame toekomst te leiden.”

“Na een diepgaande analyse van de markt en de verschillende spelers zien wij in Itho Daalderop en Klimaatgarant de juiste combinatie. Deze investering is een voorbeeld van hoe wij als sectorteam dealkansen willen creëren en samenwerken met managementteams om de groei en ontwikkeling van onze bedrijven te faciliteren”, vult Ivo Vincente, Managing Partner en Head van het Sustainable Cities platform van Gimv aan.

Over Gimv
Als erkende marktleider in geselecteerde investeringsplatformen investeert Gimv in ondernemende en innovatieve bedrijven met een sterk groeipotentieel en begeleidt ze in hun transformatie tot marktleiders. Deze bedrijven kunnen zich in diverse fases van ontwikkeling bevinden; van jonge bedrijven met een uitgesproken groeiambitie tot gevestigde bedrijven die de ambitie hebben uit te groeien tot een trendsetter. Gimv is een Europese investeringsmaatschappij met meer dan drie decennia ervaring in private equity en venture capital. Gimv is genoteerd op Euronext Brussel en heeft momenteel ongeveer 1,8 miljard euro (inclusief co-investeringspartnerships) aan investeringen in circa 50 portefeuillebedrijven.

Over Klimaatgarant/Klimaatgarant Solar
Klimaatgarant is opgericht om gemeentes en projectontwikkelaars te helpen bij de economisch verantwoorde ontwikkeling van energieneutrale woningen en woonwijken. Het klimaatsysteem van Klimaatgarant is gebaseerd op warmte- en koudeopslag, optimale isolatie en ventilatie. Het wordt geheel gevoed door zonne-energie. Klimaatgarant Solar biedt een pakket aan van zonnepanelen, omvormers, PV montagesystemen, bekabeling, connectoren en gerelateerde duurzame producten. Het bedrijf importeert onder meer producten van CSUN zonnepanelen, ZeverSolar omvormers en SMA omvormers. Daarnaast produceert Klimaatgarant Solar eigen PV Montagesystemen (BIPV) voor schuine daken, platte daken en indak toepassingen.

Over Itho Daalderop
Itho Daalderop is producent van innovatieve en duurzame producten voor verwarming, tapwater, ventilatie en regeltechniek. Het bedrijf streeft ernaar om een bijdrage te leveren aan een comfortabel, gezond, duurzaam en betaalbaar binnenklimaat. Dit alles onder het motto: ‘Climate for life’. Het bedrijf is maar liefst al elf keer genomineerd voor de VSK Awards (de innovatieprijs die op deze vakbeurs voor de installatiebranche wordt uitgereikt) en heeft deze maar liefst vijf keer gewonnen. Itho Daalderop is in Nederland gevestigd op twee locaties, Schiedam (Sales, Marketing en Service) en Tiel (R&D en Operations/fabricage). In België zijn er twee vestigingen, namelijk Itho Daalderop Belgium (verwarming & tapwater) in Sint-Niklaas en Codumé (ventilatie) in Brussel. De afgelopen jaren is er flink marktaandeel verworven in Europa en zijn er wereldwijd samenwerkingsverbanden.

4 januari 2016

Sulá GmbH bundelt krachten met CCI

The European Candy Group BV (TECG), een holding (opgericht door investeringsmaatschappij Bencis Capital Partners en het management) van Continental Candy Industries met productielocaties in Hoorn, Drachten, Oosterwolde en Boizenburg/Elbe (Duitsland), is per 31 december 2015 volledig eigenaar geworden van Misa Deutschland GmbH, de holding van Sula GmbH (Sulá).

Sulá is een van de toonaangevende fabrikanten van suikervrije zoetwaren in Europa en staat bekend om haar kwalitatief hoogwaardige producten. De overname van Sulá maakt onderdeel uit van de voornemens van TECG om verder te investeren in innovatie en groei van de groep, waardoor TECG zal kunnen voldoen aan de huidige en toekomstige eisen van haar klanten in heel Europa.

TECG streeft ernaar haar leidende positie in de West-Europese markt voor private labels en contractproductie verder uit te breiden door middel van de productie, ontwikkeling en verkoop van private label-zoetwaren. Het bedrijf beschikt in 2016 over vijf productiefaciliteiten in Nederland en Duitsland. De gecombineerde groep heeft ongeveer 575 FTE in dienst en heeft een omzet in Europa van €130 miljoen.

20 november 2015

Bencis en Gimv-XL bereiken een akkoord over de verkoop van Xeikon

Bencis Capital Partners B.V. (‘Bencis’) en Gimv-XL (‘Gimv’) kondigen aan dat er een akkoord is bereikt over de verkoop van XBC B.V., een vennootschap die een controlebelang aanhoudt in Xeikon N.V. (‘Xeikon’), aan Flint Group (‘Flint’).

Eind september 2013 namen Bencis en Gimv een indirect een belang van 65,68% in Xeikon. Na een verplicht openbaar bod, steeg dit belang boven de 95%. Deze transactie heeft geen impact op de huidige uitkoopprocedure waarmee XBC 100% van de aandelen wil verwerven.

Zowel Bencis als Gimv hebben recent een overeenkomst gesloten met de Flint Group over de verkoop aan Flint van hun indirect controlebelang in Xeikon, een toonaangevende speler op de markt van digitale printoplossingen voor verpakkingen en commercieel drukwerk. Xeikons innovatieve producten en diensten zullen de basis vormen van een nieuwe divisie binnen de groep die Flint Group Digital Printing Solutions zal heten. Flint Group (www.flintgrp.com) ontwikkelt, produceert en verkoopt een uitgebreide portefeuille van printbenodigdheden. Flint Group heeft zijn hoofdkantoor in Luxemburg en stelt ruim 6800 mensen tewerk. De omzet in 2014 bedroeg 2,1 miljard EUR. Op wereldwijde basis, is het bedrijf de grootste of tweede grootste leverancier in elke belangrijke markt waarin het actief is.

De verkoop van Xeikon zal voor Gimv-XL een positieve impact van 5,2 miljoen EUR hebben op de waarde van het eigen vermogen per 30 september 2015, waarvan 2,2 miljoen EUR voor het beursgenoteerde Gimv nv (of 0,09 EUR per aandeel). Gimv is zeer tevreden met het gerealiseerde rendement op deze investering. Er worden geen verdere financiële details over deze transactie vrijgegeven.

De transactie is onderworpen aan de gebruikelijke voorwaarden, inclusief de goedkeuring van de mededingingsautoriteiten, en wordt vermoedelijk afgerond tegen eind 2015.

Voor meer informatie over deze transactie verwijzen we naar het persbericht van Flint Group op haar website.

30 oktober 2015

Bencis verkoopt Boval Groep aan ASR

a.s.r. neemt Dutch ID uit Velserbroek over. Dutch ID is de holdingvennootschap van de Boval Groep en Felison Assuradeuren. Boval is een onafhankelijk intermediair op het gebied van advisering en financiële dienstverlening en Felison Assuradeuren is serviceprovider. Beide bedrijven blijven zelfstandig en onafhankelijk opereren. Met de overname krijgen Boval en Felison de mogelijkheid om verder te groeien als intermediair en een van de grotere serviceproviders van Nederland.

Dutch ID behoort tot een van de grotere financiële dienstverleners van Nederland. Felison heeft een leidende positie als serviceprovider in inkomensverzekeringen. Boval heeft een grote klantenkring in de agrarische loon- en grondverzetsector en de transportsector. a.s.r. neemt de aandelen Dutch ID over van investeringsmaatschappij Bencis en de directie. De 150 werknemers en de 3 directieleden blijven allen in dienst van Dutch ID.

Jaap Eringa, directeur Dutch ID: ‘Wij zijn blij dat we onze rol op de Nederlandse adviesmarkt verder kunnen versterken. De overname door een Nederlandse verzekeraar die bewust kiest voor het intermediair als distributiepartner en de strategische impuls die deze biedt, maakt het mogelijk om onze dienstverlening aan ondernemend Nederland nog verder te verbeteren. Samen met de ervaring die we in meer dan 50 jaar hebben opgebouwd, kunnen we ook in de toekomst van grote toegevoegde waarde zijn voor de klant.’

Rob van der Laan, partner bij Bencis: ‘Bij a.s.r. krijgen Boval en Felison een natuurlijke thuishaven, waar zij verder kunnen groeien als intermediair en als serviceprovider.’

Michel Verwoest, lid van de Raad van Bestuur van a.s.r.: ‘De kwaliteit van de dienstverlening van onze belangrijkste distributiepartner, het intermediair, is voor ons van wezenlijk belang. a.s.r. heeft er daarom voor gekozen om de strategische positie in het distributiekanaal te verstevigen, met name op het gebied van serviceproviding. Boval en Felison zijn partijen met een jarenlange staat van dienst op het gebied van dienstverlening aan het intermediair en kennen een hoge klanttevredenheid met toegevoegde waarde voor klanten, intermediairs én verzekeraars. De focus van Felison en Boval op inkomensverzekeringen en arbeidsongeschiktheid en de rol van a.s.r. als marktleider in dit segment vullen elkaar volgens ons prima aan.’

De merknamen Boval en Felison blijven bestaan. Over de overnamesom worden geen details bekendgemaakt.

11 maart 2015

Veilinghuizen Dechow en Karner & Dechow gaan samen verder met Auctio Group

Medio 2014 gingen marktleider in online veilingen, BVA Auctions en niche speler in gesloten veilingen voor restanten van A-merken, I-deal Overstock, samen verder onder de vlag van de Auctio Group (Auctio B.V.).

De Auctio Group wil samen met grootaandeelhouder Bencis, investeren in innovatie en groei van een pan-Europese groep gericht op online veilingen. Vanuit die optiek is er gezocht naar interessante partners om de groep te versterken. De afgelopen maanden is overeenstemming bereikt met het Duitse veilinghuis Dechow en het Oostenrijkse veilinghuis Karner & Dechow om toe te treden tot de Auctio Group. De Auctio Group is erg blij met de versterking van deze gerenommeerde spelers, die in hun thuismarkt een lange historie hebben. Het samengaan betekent voor de database van de Auctio Group een enorme verrijking met industriële potentiele kopers voor de afzetmarkt in Centraal Europa.

De Auctio Group is actief op het gebied van industriële- en consumentenveilingen van roerende en onroerende zaken in nagenoeg alle branches. Dit gebeurt naast de mainstream veilingen van BVA Auctions, middels de zogenaamde “verticals”, zoals bijvoorbeeld:

 • BOG Auctions bedrijfs onroerend goed
 • Daily Specials dagelijkse consumentenveilingen beginnend bij € 1.-
 • BVA Automotive auto’s
 • BVA Nautic registerschepen
 • I-deal Overstock restanten van A-merken

Tevens biedt BVA opdrachtgevers, middels BVA Services, maatwerk dienstverlening op het gebied van beheer van gebouwen en schepen. Door het bundelen van de krachten van de individuele ondernemingen is de Auctio Group beter in staat om zowel haar opdrachtgevers als haar klanten te faciliteren. Dit door middel van het vergroten van de afzetmarkten, het verbreden van het aanbod voor de klant en de grenzeloze dienstverlening.

De Auctio Group wordt hiermee Europees marktleider op het gebied van (allround) online veilingen:

 • Totaal veilingvolume van € 180 mio per jaar
 • 160.000 kavels per maand
 • Gemiddeld 5,2 mio bezoeken op de sites per maand
 • 80 mio pageviews per maand
 • Actief in: Nederland, Duitsland, Oostenrijk, Kroatië, Hongarije, België en Spanje

17 februari 2015

Bencis verwerft meerderheidsbelang in Boval Groep

Boval Groep, de toonaangevende financiële dienstverlener op het gebied van schade- en inkomensverzekeringen uit Velserbroek, heeft een meerderheidsbelang verkocht aan Bencis Buy Out Fund IV (“Bencis”).

Boval Groep kan door deze samenwerking haar dienstverlening verder uit breiden en optimaliseren. Jaap Eringa, CEO van Boval Groep: “De komende jaren wordt het steeds belangrijker om onze dienstverlening aan de eindklanten en de bij ons aangesloten bemiddelaars verder te ontwikkelen, zodat zij zich volledig kunnen richten op hun kernactiviteiten. Een samenwerking met een onafhankelijke en financieel daadkrachtige partner kan hieraan een goede bijdrage leveren”.

Bencis is een gerenommeerde investeringsmaatschappij die investeert in solide bedrijven, die geleid worden door een ervaren en ambitieus management. De directie van Boval Groep wijzigt dan ook niet; Jaap Eringa, Jeroen Wiersma en Janwillem Fidder blijven als directie verantwoordelijk voor Boval Groep en zijn tevens als aandeelhouder betrokken bij de onderneming.

Operationeel verandert er niets, ook niet voor de ruim 140 betrokken personeelsleden. Jaap Eringa: “Onze organisatiestructuur is plat en zeer efficiënt ingericht, met een stevig middenkader en zeer betrokken medewerkers. Samen met Bencis kunnen wij nog beter inspelen op de groeikansen en veranderingen in de markt”.

30 October 2014

Tarkett neemt Desso over, een van de Europese leiders in commerciële tapijten

Tarkett, wereldwijd marktleider in vloer- en sportvloeroplossingen, heeft een principe-overeenkomst bereikt met Bencis Capital Partners en de minderheidsinvesteerders om 100% van Desso over te nemen.

Het gerenommeerde merk Desso produceert high-end en innovatieve vloerbedekking, vooral voor commerciële toepassingen (kantoren, onderwijs, horeca, marine en luchtvaart) en is aanwezig in de markt voor consumenten-tapijt in Europa. Het bedrijf bedient ook de sportmarkt met kunstgras en een uniek versterkt natuurgras-systeem (GrassMaster®).

Het hoofdkantoor van Desso is gevestigd in Nederland. Desso realiseerde in 2013 een omzet van € 202 miljoen en heeft ongeveer 820 mensen in dienst in drie fabrieken in Europa. Dankzij de steun van Bencis heeft Desso de afgelopen jaren blijk gegeven van een sterke en verbeterende performance.

“De overname van Desso zal Tarkett in staat stellen haar strategie voor winstgevende groei te versnellen door zich te richten op de Europese markt van hoogwaardig tapijt voor commercieel en residentieel gebruik en op innovatieve sportvloeren. Deze stap zal ons productportfolio uitbreiden en onze klanten complementaire en geavanceerde oplossingen bieden, evenals uitgebreide deskundigheid op het gebied van design”, legt Michel Giannuzzi, CEO van Tarkett, uit. “Na de succesvolle overname van Tandus in de Verenigde Staten, zal Desso ​​Tarkett in staat stellen commerciële tapijtoplossingen aan te bieden aan klanten over de hele wereld.”

“We verheugen ons op de samenwerking met Tarkett. Wij hebben dezelfde visie en ondernemende waarden evenals een sterke betrokkenheid bij duurzaamheid. Beide bedrijven passen de Cradle to Cradle* principes toe bij elke stap van de levenscyclus van producten en ondersteunen de ontwikkeling van de circulaire economie. Binnen de Tarkett-groep zullen we in de gelegenheid zijn onze klanten en partners uitgebreide ontwikkelingsmogelijkheden te bieden met producten die zijn gericht op het verbeteren van het welzijn van mensen en uiteindelijk op hun prestaties”, vertelt Alexander Collot d’Escury, CEO van Desso.

De ondernemingsraad van Desso is in kennis gesteld van de transactie en op dit moment loopt de overlegprocedure. Daarnaast is de transactie gemeld bij de relevante mededingingsautoriteiten. De transactie zal naar verwachting aan het einde van dit jaar worden afgerond.

Over Cradle to Cradle
Tarkett en Desso volgen al enkele jaren de Cradle to Cradle ® (C2C) ontwerpprincipes en worden daarbij ondersteund door het Duitse wetenschappelijk instituut Environmental Protection Encouragement Agency (EPEA). De C2C-benadering wordt door beide bedrijven gebruikt als ‘innovatiemotor’. Daarbij wordt gekozen voor grondstoffen die veilig en goed zijn voor mens en milieu en wordt een positieve bijdrage geleverd aan een betere luchtkwaliteit binnenshuis, het welzijn van de mens en het milieu. C2C houdt rekening met elke stap van de levenscyclus van het product: ontwerp, productie, gebruik, einde gebruik en recycling.

Over Tarkett
Tarkett is een wereldwijde leider in innovatieve en duurzame oplossingen voor vloeren en sportvloeren. Met een breed scala van producten, waaronder vinyl, linoleum, tapijt, rubber, hout en laminaat, kunstgras en atletiekbanen, bedient Tarkett klanten in meer dan 100 landen wereldwijd. Met 11.000 medewerkers en 32 productielocaties, verkoopt Tarkett elke dag 1,3 miljoen vierkante meter aan vloeroppervlak voor ziekenhuizen, scholen, woningen, hotels, kantoren, winkels en sportvelden. Toegewijd aan duurzame ontwikkeling, heeft Tarkett een eco-innovatie strategie geïmplementeerd en bevordert het de circulaire economie. Tarkett realiseerde een netto-omzet van 2,5 miljard euro in 2013 die evenwichtig verdeeld is tussen Europa, Noord-Amerika en nieuwe economieën. Tarkett is genoteerd op Euronext Parijs (compartiment A, ticker TKTT, ISIN: FR0004188670) en is opgenomen in de volgende indices: SBF 120, CAC Mid 60, CAC Mid & Small, CAC All-Tradable
www.tarkett.com.

Over Desso
Desso is een toonaangevende wereldwijde leverancier van tapijten en sportvelden, actief in meer dan 100 landen. Desso-producten worden geleverd aan kantoren, onderwijsinstellingen, gezondheidszorg, overheid, consumentenhuishoudens en aan hotels, cruiseschepen en luchtvaartmaatschappijen. Het bedrijf produceert ook toonaangevende sportvelden, zoals de DESSO GrassMaster®, die is te vinden in de stadions van clubs uit de Champions League en in de ‘voetbaltempel’ het Wembley-stadion. Tegenwoordig brengen de meeste mensen gemiddeld 90% van hun tijd binnenshuis door, wat heeft geleid tot de visie van het bedrijf: ‘Wij zorgen ervoor dat de vloer onze gezondheid en ons welzijn bevordert’. Onze missie is om ervoor te zorgen dat we unieke producten ontwikkelen die een sterk verbeterd binnenklimaat opleveren waarin de gezondheid en het welzijn van mensen en uiteindelijk hun prestaties worden geoptimaliseerd. Dit wordt ingegeven door ons innovatieprogramma dat is gebaseerd op de drie pijlers Creativiteit, Functionaliteit en Cradle to Cradle®-ontwerp. Ga voor verdere informatie naar: www.desso.com

 

12 september 2014

Bencis en management nemen CNG Net over

De op 25 juli aangekondigde verkoop van de bedrijven CNG Net B.V., LNG24 B.V., en CNG Net Realisatie en Onderhoud B.V. aan fondsen onder beheer van Bencis Capital Partners (“Bencis”) is afgerond.

Dit pakket aan desinvesteringen vertegenwoordigt een totale verkoopprijs van circa € 26,5 miljoen en levert voor Ballast Nedam een boekwinst op van ruim € 5 miljoen. Deze transactie heeft geen gevolgen voor het aantal arbeidsplaatsen.

Ballast Nedam heeft CNG Net in 2008 en LNG24 in 2011 opgericht om te voorzien in duurzame mobiliteit. De bedrijven ontwikkelen, investeren in en exploiteren tankinfrastructuur voor de zakelijke en publieke transportmarkt alsmede voor de particuliere berijder.

CNG Net is marktleider in dit segment. Het bedrijf opende in 2014 zijn 58e openbare tankstation en exploiteert 11 dedicated tanklocaties voor klanten die op groengas rijden. LNG24 exploiteert sinds 2012 in Zwolle een LNG tankstation en heeft de ambitie haar netwerk in LNG stations uit te breiden.

Voor het volledige persbericht klik hier

1 augustus 2014

Overname door Investcorp van SPGPrints, een portfoliobedrijf van Bencis

Investcorp, een wereldwijde provider en beheerder van alternatieve beleggingsproducten, maakt vandaag bekend dat het een definitieve overeenkomst heeft bereikt voor de overname van SPGPrints Group B.V. (‘SPGPrints’ of het ‘Bedrijf’) van fondsen die worden beheerd door Bencis Capital Partners. De definitieve afsluiting vond plaats op 1 augustus 2014.

Carsten Hagenbucher, directeur van het bedrijfsinvesteringsteam van Investcorp in Londen, vertelt: “We hebben SPGPrints gedurende een lange tijd gevolgd en waren gefascineerd door de gedifferentieerde, wereldwijde activiteiten op het gebied van rotatiezeefdruk, de innovatieve activiteiten op het gebied van digitale inkt, het aantrekkelijke aanbod van precisie-metalen en het ondernemende managementteam van het bedrijf. We zijn verheugd om nu de mogelijkheid te hebben om samen te werken met het management. Wij zullen hen helpen de groei van het bedrijf te versnellen, zowel autonoom als door middel van de juiste aanvullende acquisities, en verdere internationale expansie te bevorderen. Er zijn vele parallellen met andere portfoliobedrijven waarin we hebben geïnvesteerd en we zullen deze kennis toepassen op SPGPrints, met name met betrekking tot digitale inkt.”

De heer D.W. Joustra, Chief Executive Officer van SPGPrints, voegde hier aan toe: “We waren onder de indruk van de lange staat van dienst van Investcorp op het gebied van samenwerken met de managementteams van haar portfoliobedrijven om hen te helpen hun activiteiten uit te breiden naar nieuwe internationale markten. Wij zijn van mening dat Investcorp – dankzij haar wereldwijde aanwezigheid – een complementaire partner zal zijn voor SPGPrints. Een partner die ons zal voorzien van de solide kapitaalbasis die vereist is om het volledige groeipotentieel van het bedrijf te realiseren, onder meer door aanvullende acquisities.”

Over SPGPrints
SPGPrints, opgericht in 1947, is een toonaangevende leverancier van geïntegreerde oplossingen voor rotatiezeefdruk en digitaal printen voor textiel- en grafische toepassingen en de grootste producent van precisie-metaalcomponenten voor een breed scala aan toepassingen. Het hoofdkantoor van het bedrijf is gevestigd in het Nederlandse Boxmeer en het bedrijf wordt vertegenwoordigd in meer dan 100 landen wereldwijd. In 2013 realiseerde het bedrijf een omzet van EUR 214 miljoen, waarvan een groot deel afkomstig was uit opkomende markten.

28 January 2014

Resultaten laatste bod – XBC bezit 95,3% van alle geplaatste aandelen die niet in het bezit zijn van Xeikon; opheffing beursnotering en uitkoopbod om zo snel mogelijk te kunnen beginnen

PERSBERICHT
Dit persbericht is gepubliceerd door Bencis Capital Partners BV in overeenstemming met artikel 17 van het Besluit openbare biedingen Wft. Dit persbericht is uitsluitend bedoeld voor informatieve doeleinden en is niet bedoeld en mag niet worden opgevat als een aanbod tot verkoop of een verzoek tot aankoop van of het inschrijven op effecten Xeikon N.V. Het bod zal uitsluitend worden gedaan door middel van een afzonderlijk Biedingsbericht dat speciaal voor dit doel wordt gepubliceerd, met inachtneming van de geldende Nederlandse wet- en regelgeving. Dit persbericht is niet bestemd voor vrijgave, publicatie of distributie, geheel noch gedeeltelijk, direct noch indirect, in of naar de Verenigde Staten, Canada en Japan. Begrippen die in dit persbericht worden gebruikt, maar niet worden gedefinieerd, hebben de betekenis die daaraan is gegeven in het Biedingsbericht, gedateerd 6 november 2013.

Resultaten laatste bod – XBC bezit 95,3% van alle geplaatste aandelen die niet in het bezit zijn van Xeikon; opheffing beursnotering en uitkoopbod om zo snel mogelijk te kunnen beginnen

27 januari 2014 – Onder verwijzing naar de persberichten van 20 september 2013, 18 oktober 2013, 4 november 2013, 6 november 2013 en 13 januari 2014, maakt Bencis Capital Partners (‘Bencis’) hierbij bekend dat gedurende de Na-aanmeldingstermijn die eindigde op 24 januari 2014 om 17.40 uur Nederlandse tijd, 571.534 Aandelen met een totale waarde van EUR 3.343.474 zijn aangemeld voor aanvaarding onder het Bod, wat neerkomt op 2,0% van het geplaatste aandelenkapitaal van Xeikon.

Onder verwijzing naar de persberichten van 20 september 2013 18 oktober 2013, 4 november 2013, 6 november 2013 en 13 januari 2014, maakt Bencis Capital Partners (‘Bencis’) hierbij bekend dat tijdens de Na-aanmeldingstermijn, die eindigde op 24 januari 2014 om 17.40 uur Nederlandse tijd, 571.534 Aandelen met een totale waarde van EUR 3.343.474 zijn aangemeld voor aanvaarding onder het Bod, wat neerkomt op 2,0% van het geplaatste aandelenkapitaal van Xeikon.

Betaling
Op 31 januari 2014 zal de Bieder de Biedprijs betalen van EUR 5,85 per aandeel dat gedurende de Na-aanmeldingstermijn op geldige wijze is aangeboden en geleverd, waarna de Bieder 19.283.806 Aandelen zal houden, wat neerkomt op 95,3% van alle geplaatste aandelen die niet worden gehouden door Xeikon en 67,2% van het geplaatste aandelenkapitaal van Xeikon. aandeel dat gedurende de Na-aanmeldingstermijn op geldige wijze is aangeboden en geleverd, waarna de Bieder 19.283.806 Aandelen zal houden, wat neerkomt op 95,3% van alle geplaatste aandelen die niet worden gehouden door Xeikon en 67,2% van het geplaatste aandelenkapitaal van Xeikon.

Gevolgen van het Bod
Aandeelhouders die hun Aandelen niet hebben aangeboden onder het Bod dienen zorgvuldig Hoofdstuk 5.5 van het Biedingsbericht te lezen, waarin bepaalde risico’s worden beschreven waaraan dergelijke Aandeelhouders worden onderworpen nu het Bod gestand wordt gedaan.

Opheffen van de beursnotering
Gezien het feit dat de Bieder na Betaling meer dan 95% van alle uitgegeven Aandelen zal hebben verworven die niet worden gehouden door Xeikon, zal de Bieder zo spoedig mogelijk beginnen met overleg met Euronext Amsterdam om de beursnotering van de Aandelen op te heffen.

Uitkoopbod
De Bieder is voornemens zo spoedig mogelijk een uitkoopprocedure te starten om alle Aandelen te verwerven die niet onder het Bod zijn aangemeld.

Restricties
Het Bod wordt gedaan in en vanuit Nederland en in België met inachtneming van de verklaringen en restricties vermeld in het Biedingsbericht. De Bieder behoudt zich het recht om een aanmelding onder het Bod, die wordt gemaakt door of namens een Aandeelhouder te accepteren, zelfs als die aanmelding niet heeft plaatsgevonden op de wijze die wordt beschreven in het Biedingsbericht.

De verspreiding van het Biedingsbericht en/of het doen van een Bod in andere jurisdicties dan Nederland en België kan bij wet- of regelgeving beperkt en/of verboden zijn. Het Bod wordt niet gedaan en de Aandelen zullen niet worden geaccepteerd van of namens een Aandeelhouder, in een jurisdictie waarin het doen van het Bod of het aanvaarden daarvan niet in overeenstemming is met de in die jurisdictie geldende wet- en regelgeving op het gebied van effecten, of waarvoor enige registratie bij, goedkeuring van of kennisgeving aan een toezichthoudende instantie door de Bieder is vereist, die niet uitdrukkelijk onder de voorwaarden en bepalingen van dit Biedingsbericht wordt bestreken. Aandeelhouders woonachtig buiten Nederland en België die het Bod willen aanvaarden, zullen door de Bieder echter worden geaccepteerd indien deze aanmelding voldoet aan (i) de aanmeldingsprocedure die wordt uiteengezet in het Biedingsbericht en aan (ii) de toepasselijke wet- en regelgeving in de jurisdictie van waaruit dergelijke aanmeldingen zijn gemaakt. Personen die de beschikking krijgen over het Biedingsbericht, dienen daar zorgvuldig kennis van te nemen en zich te houden aan alle restricties. Daarnaast moeten zij iedere vereiste autorisatie, goedkeuring of instemming verkrijgen (voor zover van toepassing). De Bieder, Bencis, Xeikon, hun gelieerde bedrijven of bestuurders en commissarissen, werknemers of adviseurs daarvan wijzen elke aansprakelijkheid af voor een schending door enig persoon van dergelijke restricties. Buiten Nederland en België zijn geen acties ondernomen (en zullen ook niet worden ondernomen) om het Bod mogelijk te maken in een jurisdictie waar dergelijke acties zouden zijn vereist. Daarnaast is het Biedingsbericht niet gedeponeerd bij of erkend door de autoriteiten van een andere jurisdictie dan Nederland en België.

Personen (inclusief, maar niet beperkt tot, bewaarders, gevolmachtigden en beheerders) die het Biedingsbericht of bijbehorende documentatie doorsturen naar een jurisdictie buiten Nederland en België – of van plan zijn dit te doen – dienen zorgvuldig Hoofdstuk 1 (Restricties) en Hoofdstuk 2 (Belangrijke informatie) van het Biedingsbericht te lezen alvorens zij tot actie overgaan.

De uitgifte, publicatie of verspreiding van het Biedingsbericht en alle documentatie met betrekking tot het Bod of het doen van een Bod in andere jurisdicties dan Nederland en België, kan worden beperkt door de wet- en regelgeving. Derhalve dienen personen die de beschikking krijgen over het Biedingsbericht zich te informeren over dergelijke restricties en zich daaraan te houden. Het niet naleven van een dergelijke restrictie kan een overtreding inhouden van de wet- en regelgeving van een dergelijke jurisdictie. De Bieder, Bencis, Xeikon, hun gelieerde bedrijven of bestuurders en commissarissen, werknemers of adviseurs daarvan wijzen elke aansprakelijkheid af voor een schending door enig persoon van dergelijke restricties.

Verenigde Staten van Amerika
Het Bod wordt niet, direct of indirect, gedaan in of naar, of door middel van de postdiensten, of enig ander middel of systeem (inclusief, maar niet beperkt tot, e-mail, post, telefoon, fax, telex of elektronische verzending) van grensoverschrijdende of buitenlandse handel van, of enige faciliteit van een effectenbeurs van de Verenigde Staten van Amerika, en het bod kan door een dergelijk gebruik, middel, systeem of faciliteit van of vanuit de Verenigde Staten van Amerika niet worden aanvaard. Dienovereenkomstig wordt het Biedingsbericht en de bijbehorende documentatie niet verstuurd en mag het ook niet per post worden verstuurd of op andere wijze worden verspreid of verzonden binnen of naar de Verenigde Staten. Bewaarders, beheerders of gevolmachtigden die aandelen houden voor Amerikaanse personen en personen die dergelijke documenten ontvangen (met inbegrip van, maar niet beperkt tot, bewaarders, gevolmachtigden en beheerders) mogen deze niet verspreiden of verzenden naar dergelijke jurisdicties. Als dit toch gebeurt, kan het Bod niet rechtsgeldig worden aanvaard.

Het Biedingsbericht is niet ingediend bij of beoordeeld door de United States Securities and Exchange Commission (SEC) of enige effecten-commissie van de Verenigde Staten. De United States Securities and Exchange Commission (SEC) noch een dergelijke effecten-commissie van de Verenigde Staten heeft dit Bod goedgekeurd of afgekeurd of bepaald of de inhoud van het Biedingsbericht waarheidsgetrouw of volledig is. Elke verklaring van het tegendeel is een misdrijf in de Verenigde Staten van Amerika.

Canada en Japan
Het Bod en elk verzoek met betrekking daartoe wordt niet, direct of indirect, gedaan in of naar Canada of Japan, of door middel van de postdiensten of enig ander middel of systeem van grensoverschrijdende of buitenlandse handel of een faciliteit van een nationale effectenbeurs van Canada of Japan. Dit omvat, maar is niet beperkt tot, post, fax, telex of een andere elektronische vorm van overdracht en telefoon. Dienovereenkomstig worden exemplaren van het Biedingsbericht en alle daaraan gerelateerde persberichten, aanmeldingsformulieren en andere documenten niet verzonden en mogen ook niet worden verzonden of anderszins worden verspreid in, naar of vanuit Canada of Japan of, in hun hoedanigheid als zodanig, naar bewaarders, gevolmachtigden of beheerders die woonachtig zijn in Canada of Japan. Personen die het Biedingsbericht en/of bijbehorende andere documenten ontvangen, mogen deze niet verspreiden of verzenden in, naar of vanuit Canada of Japan, of gebruik maken van postdiensten of middelen, systemen of faciliteiten voor enig doel dat verband houdt met het Bod. Als dit toch gebeurt, kan het Bod niet rechtsgeldig worden aanvaard. De Bieder zal geen enkele aanbieding via dergelijk gebruik, middel, systeem of faciliteit aanvaarden vanuit Canada of Japan.

Het aanbieden en de overdracht van aandelen vormt een verklaring en garantie dat de persoon die de Aandelen aanbiedt (i) geen exemplaren van het Biedingsbericht of andere daaraan gerelateerde documenten heeft ontvangen of verzonden in, naar of vanuit Canada of Japan en (ii) in verband met het bod, direct of indirect, geen gebruik heeft gemaakt van postdiensten of middelen of systemen met inbegrip van, maar niet beperkt tot, fax, telex en telefoon van grensoverschrijdende of buitenlandse handel, of een faciliteit van een nationale effectenbeurs van, Canada of Japan. De Bieder behoudt zich het recht voor om elke voorgenomen aanvaarding die niet voldoet aan de voorgaande restricties te accepteren. Een dergelijke voorgenomen aanvaarding zal ongeldig zijn en geen enkel effect hebben.

13 januari 2014

XBC vergroot aandelenbezit naar 92,5% van alle geplaatste aandelen die niet worden gehouden door Xeikon; Na-aanmeldingstermijn staat open tot 24 januari 2014

PERSBERICHT
Dit persbericht is gepubliceerd door Bencis Capital Partners BV in overeenstemming met artikel 16 en 17 van het Besluit openbare biedingen Wft. Dit persbericht is uitsluitend bedoeld voor informatieve doeleinden en is niet bedoeld en mag niet worden opgevat als een aanbod tot verkoop of een verzoek tot aankoop van of het inschrijven op effecten Xeikon N.V. Het bod zal uitsluitend worden gedaan door middel van een afzonderlijk Biedingsbericht dat speciaal voor dit doel wordt gepubliceerd, met inachtneming van de geldende Nederlandse wet- en regelgeving. Dit persbericht is niet bestemd voor vrijgave, publicatie of distributie, geheel noch gedeeltelijk, direct noch indirect, in of naar de Verenigde Staten, Canada en Japan. Begrippen die niet in dit persbericht worden gedefinieerd, hebben de betekenis die daaraan is gegeven in het Biedingsbericht. Begrippen die in dit persbericht worden gebruikt, maar niet worden gedefinieerd, hebben de betekenis die daaraan is gegeven in het Biedingsbericht, gedateerd 6 november 2013.

XBC vergroot aandelenbezit naar 92,5% van alle geplaatste aandelen die niet worden gehouden door Xeikon; Na-aanmeldingstermijn staat open tot 24 januari 2014
13 januari 2014 – Onder verwijzing naar de persberichten van 20 september 2013 18 oktober 2013, 4 november 2013 en 6 november 2013, maakt Bencis Capital Partners (‘Bencis’) hierbij bekend dat op het moment van aflopen van de Aanmeldingstermijn, op 9 januari 2014 om 17.40 uur Nederlandse tijd, 1.360.077 Aandelen met een totale waarde van EUR 7.956.450 zijn aangemeld voor aanvaarding onder het Bod, wat neerkomt op 4,7% van het geplaatste aandelenkapitaal van Xeikon. Bencis zal alle aandelen aanvaarden die op geldige wijze zijn aangeboden (of op ongeldige aangeboden mits Bencis desalniettemin een dergelijke tekortkoming aanvaardt) en die niet eerder zijn ingetrokken.

Betaling
Op 17 januari 2014 zal de Bieder de Biedprijs betalen van EUR 5,85 per aandeel dat op geldige wijze is aangeboden en geleverd, waarna de Bieder 18.712.272 Aandelen zal houden, wat neerkomt op 92,5% van alle geplaatste aandelen die niet worden gehouden door Xeikon ofwel 65,2% van het geplaatste aandelenkapitaal van Xeikon.

Na-aanmeldingstermijn
Om Aandeelhouders van Xeikon die hun Aandelen nog niet hebben aangemeld de mogelijkheid te bieden om hun Aandelen onder dezelfde voorwaarden en restricties die van toepassing zijn op het Bod en die in het Biedingsbericht worden beschreven alsnog aan te melden, zal de Bieder een Na-aanmeldingstermijn instellen. De Na-aanmeldingstermijn begint op 14 januari 2014 om 09.00 uur Nederlandse tijd en loopt af op 24 januari 2014 om 17.40 uur Nederlandse tijd. De resterende Aandeelhouders die hun Aandelen niet willen aanbieden in de Na-aanmeldingstermijn wordt aangeraden zorgvuldig Hoofdstuk 5.5 van het Biedingsbericht te lezen, waarin bepaalde risico’s worden beschreven die bestaan ​​in verband met het behoud van hun aandelen Xeikon.

Aandeelhouders die Aandelen aanmelden tijdens de Na-aanmeldingstermijn hebben niet het recht om deze aangemelde Aandelen in te trekken. Aandelen die tijdens de Na-aanmeldingstermijn op geldige wijze worden aangemeld (of op ongeldige wijze, mits de Bieder de aanmelding desalniettemin aanvaardt), zullen onmiddellijk worden aanvaard. De Bieder zal ervoor zorgen dat de in de Na-aanmeldingstermijn aangemelde Aandelen binnen vijf werkdagen na de bekendmaking van de resultaten van de Na-aanmeldingstermijn worden betaald.

Aanvaarding door Aandeelhouders via een Aangesloten Instelling
Aandeelhouders die gebruik willen maken van de mogelijkheid van na-aanmelding, waarvan de Aandelen worden beheerd door een bij Euronext Amsterdam aangesloten instelling (een ‘Aangesloten Instelling’) worden verzocht hun aanmelding via hun financiële intermediair kenbaar te maken, uiterlijk op 24 januari 2014, 17.40 uur Nederlandse tijd. De financiële intermediair kan een eerdere deadline bepalen voor communicatie door aandeelhouders om de financiële intermediair in staat te stellen de aanvaarding tijdig aan de Afwikkelingsinstantie te communiceren.

Voor verdere informatie wordt verwezen naar het Biedingsbericht dat op 6 november 2013 openbaar is gemaakt en dat ook geldt tijdens de Na-aanmeldingstermijn.

Opheffen van de beursnotering
In geval de Bieder 95% van de aandelen verwerft, zal de Bieder bij Euronext Amsterdam een opheffing van de beursnotering van deze aandelen aanvragen. Indien 95% of meer van de aandelen is verworven, is de Bieder bovendien voornemens een uitkoopprocedure te starten om alle resterende Aandelen te verwerven die niet onder het Bod zijn aangeboden en niet worden gehouden door de Bieder of Xeikon na betaling van het Bod.

Biedingsbericht en verdere informatie
Digitale exemplaren van het Biedingsbericht zijn beschikbaar op de websites van Xeikon (www.xeikon.com) en de Afwikkelingsinstantie (www.kbc.be, www.kbcsecurities.be). Exemplaren van het Biedingsbericht zijn ook kosteloos verkrijgbaar op de kantoren van Xeikon en de Afwikkelingsinstantie op de hieronder vermelde adressen. De websites van Xeikon en de Afwikkelingsinstantie maken geen deel uit van (noch zijn daar door referentie onderdeel van) het Biedingsbericht.

Adressen:
Xeikon
Xeikon N.V.
Brieversstraat 70
4529 GZ Eede
Nederland

Afwikkelende instantie
KBC Securities NV
Havenlaan 12
1080 Brussel
België

Restricties
Het Bod wordt gedaan in en vanuit Nederland en in België met inachtneming van de verklaringen en restricties vermeld in het Biedingsbericht. De Bieder behoudt zich het recht om een ​​aanmelding onder het Bod, die wordt gemaakt door of namens een Aandeelhouder te accepteren, zelfs als die aanmelding niet heeft plaatsgevonden op de wijze die wordt beschreven in het Biedingsbericht.

De verspreiding van het Biedingsbericht en/of het doen van een Bod in andere jurisdicties dan Nederland en België kan bij wet- of regelgeving beperkt en/of verboden zijn. Het Bod wordt niet gedaan en de Aandelen zullen niet worden geaccepteerd van of namens een Aandeelhouder, in een jurisdictie waarin het doen van het Bod of het aanvaarden daarvan niet in overeenstemming is met de in die jurisdictie geldende wet- en regelgeving op het gebied van effecten, of waarvoor enige registratie bij, goedkeuring van of kennisgeving aan een toezichthoudende instantie door de Bieder is vereist, die niet uitdrukkelijk onder de voorwaarden en bepalingen van dit Biedingsbericht wordt bestreken. Aandeelhouders woonachtig buiten Nederland en België die het Bod willen aanvaarden, zullen door de Bieder worden geaccepteerd indien deze aanmelding voldoet aan (i) de aanmeldingsprocedure die wordt uiteengezet in het Biedingsbericht en aan (ii) de toepasselijke wet- en regelgeving in de jurisdictie van waaruit dergelijke aanmeldingen zijn gemaakt. Personen die de beschikking krijgen over het Biedingsbericht, dienen daar zorgvuldig kennis van te nemen en zich te houden aan alle restricties. Daarnaast moeten zij iedere vereiste autorisatie, goedkeuring of instemming verkrijgen (voor zover van toepassing). De Bieder, Bencis, Xeikon, hun gelieerde bedrijven of bestuurders en commissarissen, werknemers of adviseurs daarvan wijzen elke aansprakelijkheid af voor een schending door enig persoon van dergelijke restricties. Buiten Nederland en België zijn geen acties ondernomen (en zullen ook niet worden ondernomen) om het Bod mogelijk te maken in een jurisdictie waar dergelijke acties zouden zijn vereist. Daarnaast is het Biedingsbericht niet gedeponeerd bij of erkend door de autoriteiten van een andere jurisdictie dan Nederland en België.

Personen (inclusief, maar niet beperkt tot, bewaarders, gevolmachtigden en beheerders) die het Biedingsbericht of bijbehorende documentatie doorsturen naar een jurisdictie buiten Nederland en België – of van plan zijn dit te doen – dienen zorgvuldig Hoofdstuk 1 (Restricties) en Hoofdstuk 2 (Belangrijke informatie) van het Biedingsbericht te lezen alvorens zij tot actie overgaan.

De uitgifte, publicatie of verspreiding van het Biedingsbericht en alle documentatie met betrekking tot het Bod of het doen van een Bod in andere jurisdicties dan Nederland en België, kan worden beperkt door de wet- en regelgeving. Derhalve dienen personen die de beschikking krijgen over het Biedingsbericht zich te informeren over dergelijke restricties en zich daaraan te houden. Het niet naleven van een dergelijke restrictie kan een overtreding inhouden van de wet- en regelgeving van een dergelijke jurisdictie. De Bieder, Bencis, Xeikon, hun gelieerde bedrijven of bestuurders en commissarissen, werknemers of adviseurs daarvan wijzen elke aansprakelijkheid af voor een schending door enig persoon van dergelijke restricties.

Verenigde Staten van Amerika
Het Bod wordt niet, direct of indirect, gedaan in of naar, of door middel van de postdiensten, of enig ander middel of systeem (inclusief, maar niet beperkt tot, e-mail, post, telefoon, fax, telex of elektronische verzending) van grensoverschrijdende of buitenlandse handel van, of enige faciliteit van een effectenbeurs van de Verenigde Staten van Amerika, en het bod kan door een dergelijk gebruik, middel, systeem of faciliteit van of vanuit de Verenigde Staten van Amerika niet worden aanvaard. Dienovereenkomstig wordt het Biedingsbericht en de bijbehorende documentatie niet verstuurd en mag het ook niet per post worden verstuurd of op andere wijze worden verspreid of verzonden binnen of naar de Verenigde Staten. Bewaarders, beheerders of gevolmachtigden die aandelen houden voor Amerikaanse personen en personen die dergelijke documenten ontvangen (met inbegrip van, maar niet beperkt tot, bewaarders, gevolmachtigden en beheerders) mogen deze niet verspreiden of verzenden naar dergelijke jurisdicties. Als dit toch gebeurt, kan het Bod niet rechtsgeldig worden aanvaard.

Het Biedingsbericht is niet ingediend bij of beoordeeld door de United States Securities and Exchange Commission (SEC) of enige effecten-commissie van de Verenigde Staten. De United States Securities and Exchange Commission (SEC) noch een dergelijke effecten-commissie van de Verenigde Staten heeft dit Bod goedgekeurd of afgekeurd of bepaald of de inhoud van het Biedingsbericht waarheidsgetrouw of volledig is. Elke verklaring van het tegendeel is een misdrijf in de Verenigde Staten van Amerika.

Canada en Japan
Het Bod en elk verzoek met betrekking daartoe wordt niet, direct of indirect, gedaan in of naar Canada of Japan, of door middel van de postdiensten of enig ander middel of systeem van grensoverschrijdende of buitenlandse handel of een faciliteit van een nationale effectenbeurs van Canada of Japan. Dit omvat, maar is niet beperkt tot, post, fax, telex of een andere elektronische vorm van overdracht en telefoon. Dienovereenkomstig worden exemplaren van het Biedingsbericht en alle daaraan gerelateerde persberichten, aanmeldingsformulieren en andere documenten niet verzonden en mogen ook niet worden verzonden of anderszins worden verspreid in, naar of vanuit Canada of Japan of, in hun hoedanigheid als zodanig, naar bewaarders, gevolmachtigden of beheerders die woonachtig zijn in Canada of Japan. Personen die het Biedingsbericht en/of bijbehorende andere documenten ontvangen, mogen deze niet verspreiden of verzenden in, naar of vanuit Canada of Japan, of gebruik maken van postdiensten of middelen, systemen of faciliteiten voor enig doel dat verband houdt met het Bod. Als dit toch gebeurt, kan het Bod niet rechtsgeldig worden aanvaard. De Bieder zal geen enkele aanbieding via dergelijk gebruik, middel, systeem of faciliteit aanvaarden vanuit Canada of Japan.

Het aanbieden en de overdracht van aandelen vormt een verklaring en garantie dat de persoon die de Aandelen aanbiedt (i) geen exemplaren van het Biedingsbericht of andere daaraan gerelateerde documenten heeft ontvangen of verzonden in, naar of vanuit Canada of Japan en (ii) in verband met het bod, direct of indirect, geen gebruik heeft gemaakt van postdiensten of middelen of systemen met inbegrip van, maar niet beperkt tot, fax, telex en telefoon van grensoverschrijdende of buitenlandse handel, of een faciliteit van een nationale effectenbeurs van, Canada of Japan. De Bieder behoudt zich het recht voor om elke voorgenomen aanvaarding die niet voldoet aan de voorgaande restricties te accepteren. Een dergelijke voorgenomen aanvaarding zal ongeldig zijn en geen enkel effect hebben.